Een hond is van grote invloed op de sfeer in huis en heeft ook invloed op uw gemoedstoestand. Laat daarom uw hond nooit in de steek en let goed om zijn of haar gezondheid! Een gezonde hond blijft u energie en geluksgevoelens geven dus dit is wel het minste wat het beestje verdiend. Een aantal ziekten van uw hond kunt u zo oplossen, maar sommige kwaaltjes kunnen uw hond voor een langere periode tot last blijven. In de gevallen waarbij uw hond last heeft van een ziekte die niet weg lijkt te gaan, dient u in overleg met de huisarts een behandelplan op te stellen. 

Langdurige ziekten hond

Een van de langdurige ziektes waar ze mee kunnen rondlopen is diabetes. Diabetes is een ziekte die de gezondheid van uw hond op de lange termijn zal beïnvloeden en bijna tot nooit meer weg gaan. Om om te leren gaan met deze ziekte dient u het gesprek aan te gaan met een deskundige. Het voedingspatroon van de hond dient aangepast te worden en zo te worden ingevuld dat uw hond zo min mogelijk last heeft van de ziekte. Diabetes bij honden

werkt een beetje hetzelfde als bij mensen. Naast het continu opletten op het voedingspatroon dient uw hond ook regelmatig met insuline te worden ingespoten.

Mijn hond heeft diabetes, wat nu?

Een hond met diabetes is natuurlijk erg vervelend voor de hond en u wilt voorkomen dat uw hond hier veel last van heeft. Omdat dit voor veel mensen nog een onbekend terrein is hebben we enkele tips uitgeschreven om het leven van uw hond zo aangenaam mogelijk te maken.

Tips suikerziekte hond:

Bewaak het glucosegehalte van uw hond. Vlak na de constatering en de start van de behandeling dient dit met regelmaat gecontroleerd te worden. Als de behandeling al behoorlijk op gang is dan is een controle per kwartaal vaak afdoende. 

Houd uw hond strikt aan zijn of haar dieet. Met de dierenarts wordt een voedingsplan opgesteld, het is dan ook uiterst belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw hond hier net van afwijkt. Dit vereist continu scherpte van u als hondeneigenaar, als u bijvoorbeeld voedsel laat vallen mag het niet voorkomen dat uw hond dit consumeert.