Vogel soorten

Grasparkiet

Naast de valkparkiet een bekende en veel gehouden volière vogel. De grasparkiet komt uit Australië waar deze in zwermen leeft op graslanden en savanne’s. De groene grasparkiet is de wildkleur kenmerkend door een zwart gestreepte gele kop en een bol voorhoofd. De vleugels hebben zwart/gele patronen. De buik is geheel groen. Daarnaast is er de blauwe gekweekte variant die een witte kop heeft met zwarte strepen over het hoofd en wit zwarte vleugels met een blauwe buik. Naast deze twee bekende kleurslagen zijn er nog vele mutaties in verschillende kleuren. De grasparkiet is erg speels en nieuwsgierig en zit niet graag alleen. De pop heeft bruine neusdoppen en de man heeft blauwe. Het zijn makkelijke parkieten om te houden, ook in omgang met andere vogels.

Kakariki

Een groene middelgrote parkiet met een opmerkelijk rood en geel voorhoofd. Daarnaast zijn er ook exemplaren met een rood voorhoofd en in verschillende mutaties te vinden zoals in geel. De Kakariki vind zijn oorsprong in Nieuw Zeeland. Het zijn makkelijke volière vogels die het beste als paar samen gehouden kunnen worden. Hun nieuwsgierige karakter maakt het leuke en interessante vogels om naar te kijken. Tijdens het broedseizoen is het verstandig ze apart te zetten omdat ze onrust kunnen veroorzaken in een volière met meerdere vogels.

Valkparkiet

Dit is een vreedzame soort kenmerkend door zijn gele kop, rode wangen en kuif op het voorhoofd. Het dier is verder grijs en heeft gedeeltelijk witte vleugels. Het is een parkiet de veel als huisdier wordt gehouden en is een veel voorkomende volière vogel in Nederland. De valkparkiet is goed samen te houden met andere vogels.

Kanarie

De zangkanarie wordt veel gehouden om zijn mooie stemgeluid. Het is een vink achtige die veel wordt gehouden en gekweekt. De oorspronkelijke wilde kanarie komt van de Canarische eilanden en de Azoren. De gekweekte variant is een stuk groter en is verkrijgbaar in meerdere kleurslagen. De gele kanarie is de bekendste en is egaal van kleur soms met wat witte tinten door de veren. Daarnaast zijn er nog de rode en groene kanaries. Het zijn zeer vreedzame vogels die goed met andere vogels gehouden kunnen worden en nooit agressief zijn. Het mannetje lijkt veel op het vrouwtje en is te herkennen aan zijn zang. De pop zingt niet.

Zebravink

Een veel gehouden volière vogel uit Australië Het is een groepsvogel die zich zeer makkelijk voortplant. Ze zijn herkenbaar aan hun trompet achtige geluid, vel rode snavel rode wangen en gestreepte borst. Deze vogels zijn vreedzaam en makkelijk met andere soorten samen te houden in een ruime volière. Naast deze soorten zijn er nog vele andere soorten vogels op de show.