Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht voor de grootste vogelshow

De vogelshow zoekt nog vrijwilligers die gezamenlijk een hele mooie toevoeging kunnen bieden door te ondersteunen van extra werkzaamheden. Zo zijn er vrijwilligers nodig bij het opzetten van de tentoonstelling maar ook bij het assisteren tijdens de tentoonstelling zoals het voeden en verzorgen van de dieren en kijken of alles er netjes bij staat gedurende de dag.

Vogelkooien vouwen

Er worden vrijwilligers gezocht om vogelkooien te vouwen om de ruim 25.0000 vogels te herbergen zodat de dieren veilig en goed de dag door kunnen komen. De een vouwt, de ander plaats tralies en weer een ander persoon plaats drink en voederbakjes in de kooien. Het Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers heeft de afgelopen jaren veel succes gehad door grote vrijwillige inzet. Doordat er zoveel helpende handen waren is alles naar wens verlopen. Doordat iedere vogel een soortgelijke kooi krijgt worden tijdens de tentoonstelling de keurmeesters niet beïnvloed. De meeste vrijwilligers hebben vogels als hobby en zijn gepensioneerd. Papegaaien en parkieten krijgen houten kooien omdat de dieren de kartonnen kooien gedurende dag kapot kunnen knagen. Zo is de kans op een ongewenste ontsnapping kleiner. Daarnaast is het de taak de kooien zo goed mogelijk naast elkaar op zijn plek te zetten.

Gedurende dag moet er ook toezicht zijn om de kans op ontsnapping te verkleinen. Een ontsnapte vogel vind je niet makkelijk meer terug in de hal en is onmogelijk te vangen. Het kan zijn dat een kooitje alsnog kapot gaat en daarbij is toezicht belangrijk om de kooi zo snel mogelijk te vervangen. Ook zorgen vrijwilligers ervoor dat de dieren gedurende hele dag zijn voorzien van genoeg water en voer. Ook wordt er gelet op ziekte. Een vrijwilliger die merkt dat een vogel bol zit, moeilijk ademt of stilzwijgend is en niet eet meld dat het dier naar de ziekenboeg moet om opgevangen te worden. Zieke vogels kunnen niet meer meedoen aan de wedstrijd. Naast het plaatsen van kooien zorgen vrijwilligers ook voor op en afbouw van de gehuurde stands. Daarnaast helpen ze met catering en laden en lossen van materiaal. Het is wel belangrijk dat de vrijwilliger fysiek lichamelijk werk aankan en van aanpakken weet. Helpende handen zorgen voor een onvergetelijk evenement. Tevens kan de vrijwilliger meegenieten van een prachtige show vol prachtige en verschillende soorten vogels.