Uit onderzoek van Divebo in 2020 blijkt dat er in Nederland zo’n 27 miljoen huisdieren leven. Deze huisdieren zijn verspreid over bijna de helft van de Nederlandse huishoudens. Maar wat zijn nu eigenlijk de favoriete huisdieren van Nederland? In dit artikel vertelt Dierenkliniek ‘t Leijdal je daar alles over.

1.De kat

Hoewel veel mensen vaak de hond benoemen als het populairste dier in Nederland, zijn er toch meer katten dan honden in Nederland. Uit de cijfers blijkt dat er zo’n 2,9 miljoen katten in Nederland zijn. Uit een ander onderzoek is ook gebleken dat een kat op schoot goed voor de ontspanning en gezondheid is. Niet zo gek dus, dat katten op nummer één staan.

2.De hond

Pas op nummer twee staat de hond. Uit het onderzoek van Divebo blijkt dat er zo’n 1,7 miljoen honden leven in Nederland. Dat zijn er dus aanzienlijk meer dan katten. Ook dit is logisch te verklaren, een hond heeft namelijk veel meer onderhoud nodig dan een kat. De liefde voor honden is wel enorm groot, wie smelt er dan ook niet wanneer zo’n trouwe viervoeter vrolijk, kwispelend op je af komt als je thuiskomt.

3.Vissen

Je zou het niet denken, maar de vis staat op nummer drie van de meest populaire huisdieren in Nederland. Er zwemmen veel meer huisvissen in Nederland dan dat er honden en katten zijn, maar omdat je deze bij minder huishoudens vindt, staan ze toch op nummer drie. Er zijn namelijk 7,7 miljoen vissen in Nederland en de meest populaire hiervan zijn natuurlijk de goudvis.

4.Siervogels

Voor de siervogels in Nederland geldt hetzelfde als de vissen. Er zijn er namelijk meer dan de honden, maar omdat ze toch bij minder huishoudens te vinden zijn, staan ze op nummer vier. In Nederland zijn zo’n 2,4 miljoen zang- en siervogels te vinden. Voornamelijk parkieten en papegaaien zijn erg populair. 

5.Konijnen

Ook konijnen komen in de top 5 naar boven, deze staan op nummer vijf. Er zijn zo’n 0,6 miljoen konijnen in Nederland. Vaak worden er meer konijnen in hetzelfde huishouden gehouden, aangezien konijnen slecht alleen kunnen zijn en dan ongelukkig worden.