Parkeren kan voor veel mensen met een auto een ramp zijn. Vaak zijn alle parkeerplekken in de meeste stad vol en moet je de auto bijvoorbeeld een heel eind ver weg zetten om uiteindelijk op je bestemming te komen. Het nadeel is ook dat je in de stad vaak heel veel geld moet betalen voor een parkeerplaats. Dit vinden heel veel mensen niet fijn omdat dit vaak ook nog eens heel duur is. Je betaalt ervoor omdat je dan vaak in een parkeergarage staat. In deze parkeergarages heb je ook vaak beveiliging die alles in de gaten houdt. Op deze manier kan je auto minder snel gestolen worden wat natuurlijk heel erg fijn is. Zo kan je gratis parkeren Maastricht op veel plekken kan dit. Gratis parkeren Maastricht heb je veel plekken voor, maar het is wel belangrijk dat  je weet waar deze parkeerplekken zijn. Ze zijn namelijk moeilijk te vinden, maar je moet wel weten waar ze zitten mocht je naar Maastricht willen gaan. Hierbij is het belangrijk dat je vroeg bij de parkeerplek bent omdat waarschijnlijk meerdere mensen van deze plek af weten. Als je dan te laat bent moet je alsnog naar een andere plek gaan om je auto te parkeren. Het is heel erg nadelig dat deze gratis parkeervakken vaak een eind weg zijn van je doel omdat dit vaak een stukje uit de binnenstad is. Dit is natuurlijk ook het geval in Maastricht, dit komt doordat de stad redelijk groot is vergeleken met andere steden in Nederland.\

Alternatief van een auto

Veel mensen die in de stad wonen hebben ook een alternatief gevonden van een auto. Dit komt omdat een auto vaak heel erg nadelig is in een stad omdat je in veel wegen niet met de auto mag komen. Daarnaast is het natuurlijk heel moeilijk om je auto te parkeren bij de locatie waar je wilt zijn. Daarom maken tegenwoordig mensen veel gebruik van scooters. Met deze scooters mag je vaak wel overal komen en kan je de scooter ook gewoon parkeren voor de winkel. Daarnaast is een scooter ook vaak een stuk goedkoper dan een auto en kan je hier veel meer in de stad. Zo heb je ook veel mensen die een e-bike hebben en die gebruiken om door de stad te gaan. Dit is natuurlijk ook een goede optie als je geen zin hebt om lang te wachten

Opletten bij parkeren

Het is belangrijk als je betaald parkeert dat je het bonnetje voor je auto legt. Op deze manier kan de handhaving zien dat je ook betaald hebt voor de parkeerplek. Op deze manier kan je geen boete ontvangen van de handhaving en scheelt dit je weer geld. Dit is handig omdat parkeren in het algemeen al vaak duur is.