Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van een software. Er worden veel verschillende software gemaakt op dit moment, dit komt omdat hier veel behoefte aan is. Ook heeft bijna elk bedrijf weer een andere software nodig, dit komt omdat er bij elk bedrijf een andere systemen hebben. Een software moet aan veel verschillende eisen voldoen. Een bedrijf wilt namelijk wel een goede software hebben waarop ze kunnen vertrouwen. Als de software namelijk niet werkt kan er ook niet worden geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf geen omzet kan maken. Dit is natuurlijk iets wat je niet wilt laten gebeuren, vooral als dit gaat om hele grote bedrijven. Dan de omzet die ze mislopen oplopen tot miljoenen euro’s. Daarom is een vertrouwelijke software heel erg belangrijk, een computer vision software is hier een voorbeeld van. Dit is een software die veel met beeldherkenning te maken heeft. De computer vision software wordt in veel verschillende bedrijven gebruikt. In de voedselindustrie wordt dit heel erg veel gebruikt. Dit komt omdat ze hier veel met beeldherkenning werken. Een brood bijvoorbeeld ziet er vaak hetzelfde uit. Dit heeft vaak alles te maken met beeldherkenning. En dit is natuurlijk niet alleen bij brood het geval. Dit is bij veel meer producten het geval. 

Wat heeft een goede software

En veel van software zitten nog in de beginfases, als je kijkt naar de toekomst gaan ze dit nog veel verder uitbreiden. Het uitbreiden van zoiets is natuurlijk niet makkelijk, daarom moet je veel kennis hebben van hoe de software in elkaar zit. Hier gaat dus ook erg veel geld in om, als je dit dus erg goed kunt dan kun je hier veel geld mee verdienen. In de toekomst gaan veel van deze software samenwerken met robots. Zo gaan veel productieprocessen vele malen sneller. Als dit namelijk veel sneller gaat is er ook meer omzet en winst te behalen. Veel bedrijven zijn hier dus ook op zoek naar, alleen vinden ze de aanschaf hiervan vaak nog erg duur en dit is het ook voor veel bedrijven. Alleen veel bedrijven die kijken niet gelijk naar het lange plaatje. Een robot gaat namelijk erg lang mee en een software ook, hierdoor ga je op de lange termijn er veel profijt uithalen. Ook gaan de prijzen hiervan in de toekomst nog we dalen denken veel mensen. Het is nu allemaal nog erg nieuw en schaars, alleen het gaat in de toekomst de normaalste gang van zaken worden. Dit is op dit moment nog niet voor te stellen natuurlijk. Alleen daar gaan we wel heen over een aantal jaar. Ook gaan er helaas veel banen verdwijnen door de robots. Ze gaan namelijk verschillende werkzaamheden van mensen overnemen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen hun baan verliezen.