In het leven heb je met meerdere verplichtingen te maken. Eén van deze verplichtingen is dat je een energiecontract af moet sluiten. Als je dit niet doet, kun je geen gebruik van energie/stroom in jouw woning maken. Je kunt je vast wel voorstellen dat je het leven hiermee onmogelijk voor jezelf maakt.

Gelukkig kun je veel kanten op met een energiecontract. Zo heb je de keus uit heel veel soorten energiecontracten en energieleveranciers. Bovendien kun je deze contracten makkelijk met elkaar vergelijken; met dank aan een energievergelijker. Maar, is het echt aan te raden om een nieuw energiecontract uit te kiezen? Ja, zonder enige twijfel!

Reden 1: je kunt veel geld besparen

Door een nieuw energiecontract af te sluiten, kun je behoorlijk veel geld besparen. Dit geld bespaar je gewoonweg doordat je een lager tarief per maand hoeft te betalen. Dit stelt je uiteindelijk in staat om maandelijks moeiteloos 100 á 200 euro te besparen.

Bijkomend voordeel: je kunt mogelijk ook nog van een welkomstcadeau genieten. Meerdere leveranciers stunten in ieder geval regelmatig met welkomstcadeaus. Als je een nieuw energiecontract af wilt sluiten, is dit dus iets waar je ook goed op kunt gaan letten.

Reden 2: je situatie is veranderd

Ben je in een ander huis gaan wonen? Heb je een (extra) kind gekregen? Ben je zuinige huishoudelijke apparaten aan het kopen? Of is er iets anders veranderd in jouw leven? Ook dat is een goede reden om op zoek te gaan naar een nieuw energiecontract.

Uiteraard moet je jouw nieuwe energiecontract af gaan sluiten op jouw nieuwe situatie. Probeer daarom voor in jouw nieuwe situatie het verbruik heel goed in te schatten. Daarmee krijg je in ieder geval een duidelijk beeld van hetgeen je moet gaan betalen.

Reden 3: niet meer tevreden over jouw huidige leverancier

Ook is het goed mogelijk dat je niet meer tevreden bent over jouw huidige leverancier. In dat geval kun je bijvoorbeeld overstappen naar Energiedirect. Of naar een andere energieleverancier waar ze in ieder geval de zaakjes wél op orde hebben. Als je een vergelijking tussen leveranciers gaat maken, is dit absoluut iets waar je heel goed op moet letten.