Het transport naar Duitsland is niet zo’n grote afstand, maar moet wel goed geregeld worden. Voor het internationale vervoer heeft u een internationaal transport bedrijf nodig. De doorlooptijden voor het transport zijn afhankelijk van de afstand en de bestemming. Voor kleinere verzendingen, zal over het algemeen een doorlooptijd van 48 uur worden gerekend. Wanneer u als klant aangeeft dat uw producten binnen 24 uur afgeleverd moeten worden, kan men daar ook voor zorgen.

Exceptioneel transport Duitsland

Wanneer het transport Duitsland de maximale toegestane maten of gewicht overschrijdt volgens de Duitse wetgeving, dan is daar een speciale ontheffing voor nodig. Voor een dergelijk speciaal transport, kunt u contact opnemen met een internationaal transportbedrijf. Ze zullen dan voor het transport alle papieren in orde maken om de producten op tijd af te kunnen leveren.

FTL transport

Met een FTL transport (Full Truck Load) bedoelen we een transport waarbij een vrachtwagen helemaal vol is met maar één lading. We noemen dat ook wel een complete lading. Niet alleen de chauffeur heeft graag een dergelijke lading dat geldt ook voor de transportondernemer en opdrachtgever. De transportondernemer heeft bij een volle vrachtwagen minder extra werkzaamheden. Hierdoor komen de aankondigingen en het factureren te vervallen. Ook hoeft men geen rekening te houden dat er onderweg extra wachttijden zijn voor meer laad- en losplaatsen.

Extra voordelen voor de chauffeur bij een FTL transport

Een chauffeur heeft graag een FTL transport, omdat hij daardoor minder tijd kwijt is bij het tussendoor laden en lossen en het beveiligen van de lading onderweg. Voor het transportbedrijf is deze manier van transport de snelste om de goederen bij de klant te kunnen afleveren. De goederen gaan direct vanaf de laadplaats naar de ontvanger, waardoor er het minste gevaar is dat er wat kan gebeuren tijdens het transport. De Raben Group heeft een internationaal team van meer dan 10.000 medewerkers die een passie hebben voor logistiek en transport. Zij kunnen zeker volgens afspraak op tijd goederen afleveren als de lading naar Duitsland vervoerd moet worden.