Over het algemeen mogen we ons in Nederland verheugen op drinkwater dat van uitstekende kwaliteit is. Zeker in vergelijking met andere landen op deze wereld, steekt Nederland qua schoon en veilig drinkwater scherp af. Maar dat betekent niet dat ons drinkwater perfect is. Er zijn tal van regio’s in ons land die te kampen hebben met water waar (te) te veel kalkresten in zitten. Gelukkig zijn er methodes om dit harde water zachter te maken, bijvoorbeeld met hulpmiddelen van Softwatersystems.nl. In dit blog leggen we je uit wat je zelf kunt doen aan het schoner maken van je drinkwater, met name als het gaat om het ontkalken van leidingwater.

Met een betrouwbare waterontharder kom je al een heel eind

De beste manier om je drinkwater schoner en zuiverder te maken, is door een goede en gecertificeerde waterontharder van Softwatersystems.nl te kopen. De laatste jaren zijn waterontharding apparaten in ons land, maar ook elders in de wereld, steeds populairder geworden. En dat is goed verklaarbaar, want deze apparaten leveren op meerdere gebieden veel voordeel op. Ze halen het kalk uit je leidingwater, waardoor je apparaten (denk aan je vaatwasmachine of de wasdroger) in een betere staat blijven. De onderdelen van je huishoudelijke apparaten blijven beter functioneren en gaan langer mee. Daarnaast bespaar je met een wateronthardingssysteem van Softwatersystems.nl op langere termijn op je energierekening, want apparatuur dat gebruikmaakt van water gaat energiezuiniger worden. Tel uit je winst.

Gebruik waterzuiveringstabletten als dat nodig is

Zoek je een manier om water grondig te zuiveren, zodat het optimaal veilig is om voor consumptie te gebruiken? Dan kun je dit doen door gebruik te maken van waterzuiveringstabletten of een handmatig waterfilter. Deze hulpmiddelen zuiveren bacteri├źn en afvalstoffen voor meer dan 98 procent uit het water. In ons land is het gebruik van deze zuiveringsmiddelen feitelijk niet nodig. Maar ben je geregeld op vakantie in landen die geen schoon leidingwater hebben, dan kun je ze prima gebruiken om veilig te kunnen drinken!

Volg de adviezen op van je waterleidingbedrijf

Door je te abonneren op de nieuwsbrief van je waterleverancier, kun je ook veel informatie inwinnen over veilig en schoon drinkwater. Je krijgt dan eerstehands tips over hoe je veilig met drinkwater omgaat, ook in noodsituaties. Meld je dus aan voor hun nieuwsbrief!