Bij de term ‘schoonmaak’ denk je al snel aan de reguliere schoonmaakactiviteiten. Zaken als de ruimtes stofvrij maken en het sanitair reinigen vallen hieronder. Ook afval opruimen en het dweilen van vloeren zijn klussen die je voor je bedrijf, woning of appartementencomplex kan uitbesteden aan interieurverzorgers. Er zijn echter ook veel specialistische schoonmaakklussen. Denk hierbij aan een grondige schoonmaak voor een oplevering en aan reinigingswerk dat met het onderhoud van een pand of calamiteiten te maken heeft. We vertellen hier meer over dit soort complexe schoonmaakklussen en hoe je ze kan laten aanpakken.

Intensieve schoonmaak voor een oplevering

Nieuwbouwhuizen die klaar zijn en panden die zojuist gerenoveerd zijn moeten stofvrij worden opgeleverd. Uiteraard mag er voor de komst van de nieuwe bewoners geen bouwafval meer aanwezig zijn en moeten de vloeren schoon zijn. Maar een oplevering schoonmaak gaat verder: ook restjes verf, kit, cement en beschermfolie moeten verwijderd worden en het sanitair en de keuken moeten gereinigd zijn. Zelfs vieze ramen en gevels krijgen een schoonmaakbeurt voor een frisse aanblik. Gaat het om het snel leegmaken van een pand na een overlijden of verhuizing? Ook de ontruiming van een woning of zorgkamer kun je uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf dat specialistische klussen doet.

Bijzondere schoonmaak die expertise vereist

Calamiteiten, zoals brand of storm, kunnen voor schade en vervuiling zorgen. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf kan de reiniging voor zijn rekening nemen en bijvoorbeeld aanslag door roet en rook verwijderen en beschadigingen repareren. Ook het verwijderen van bomen die beschadigd zijn door storm of bliksem is een klus die je in verband met de veiligheid beter kan uitbesteden aan een bedrijf met ervaring. Heeft je dak onderhoud nodig en overweeg je zelfs om de dakpannen te laten vervangen? Door gebruik te maken van een service voor dakpannen reinigen en coaten wordt je dak weer als nieuw. De coating vormt namelijk een laag die goed beschermt tegen vocht, algen en mos.

Gespecialiseerd schoonmaakbedrijf met meerdere diensten

Als aannemer, woningcorporatie of professional in de vastgoedsector komt het regelmatig voor dat je complexe schoonmaakwerkzaamheden wil uitbesteden aan een specialist. Gelukkig zijn er diverse schoonmaakbedrijven die meerdere diensten aanbieden op het gebied van specialistische schoonmaak, zoals gevelreiniging, oplevering schoonmaak, vloeronderhoud, en dakpannen reinigen en coaten. Ook calamiteitenschoonmaak en ontruiming zitten vaak in het dienstenpakket. Deze gespecialiseerde schoonmaakbedrijven helpen je snel uit de brand, zodat je project of renovatie geen vertraging oploopt.