Inrijstellingen is een slimme keuze voor magazijnen met beperkte ruimte. In deze tijd waarin ruimte en efficiëntie belangrijker zijn dan ooit, zijn inrijstellingen een perfecte oplossing om meer producten op te slaan in dezelfde ruimte. Het is dus slim om inrijstellingen te kopen.

Het bespaart je veel ruimte

Een van de grootste voordelen van inrijstellingen, is dat het je veel ruimte bespaart. In tegenstelling tot conventionele palletstellingen, waarbij elk gangpad tussen de stellingen een loopruimte voor heftrucks vereist, elimineren inrijstellingen deze gangpaden. Dit betekent dat je meer pallets kunt opslaan in dezelfde ruimte en je magazijn een hogere opslagdichtheid kan bieden. Bovendien bieden inrijstellingen directe toegang tot de pallets, waardoor de werkefficiëntie wordt verbeterd en de kans op beschadiging van de goederen wordt verminderd.

De opslagcapaciteit gaat flink er op vooruit

Een ander groot voordeel van inrijstellingen is dat ze de opslagcapaciteit flink kunnen verhogen. Door de hogere opslagdichtheid en het ontbreken van gangpaden, kunnen magazijnen met inrijstellingen aanzienlijk meer producten opslaan dan conventionele palletstellingen. Dit is vooral gunstig voor magazijnen die zich richten op bulkopslag, zoals diepvries- en koel opslagfaciliteiten.

Tips voor het optimaal benutten van je magazijnruimte met inrijstellingen

Om het maximale uit je inrijstellingen te halen, zijn er enkele tips die je kunt volgen:

  • Analyseer je magazijnindeling: voordat je inrijstellingen installeert, is het belangrijk om een grondige analyse van je magazijnindeling te maken. Bepaal welke producten je wilt opslaan en hoeveel ruimte je nodig hebt. Dit helpt je om de juiste inrijstellingen te kiezen en de ruimte optimaal te benutten.
  • Maak gebruik van hoogte: inrijstellingen zijn er in verschillende hoogtes. Maak gebruik van de hoogte van je magazijn om zo veel mogelijk pallets op te slaan.
  • Kies de juiste heftruck: heftrucks zijn essentieel voor het werken met inrijstellingen. Kies de juiste heftruck die past bij je magazijnindeling en de inrijstellingen die je hebt gekozen.