Wil je jouw woning energiezuiniger maken? Het isoleren van de kruipruimte is de ideale manier om je woning energiezuinig te maken. Een goed geïsoleerde kruipruimte draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat en kan helpen met het verlagen van je energierekening! Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die je kunt kiezen. Een van de materialen is bijvoorbeeld Pur-schuim of glaswol. Benieuwd welke isolatie het beste is voor je kruipruimte? In deze blog geven we antwoord op deze vraag. 

Soorten isolatiemateriaal

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal waarmee je je kruipruimte kunt laten isoleren. Een van die materialen is Pur-schuim, dit is het ideale materiaal voor het isoleren van de bovenzijde van de kruipruimte. EPS-parels zijn ideaal voor het isoleren van de bodem kruipruimte. Lees hieronder welke materialen het beste zijn voor het isoleren van de kruipruimte.

Pur-schuim isolatie

Pur-schuim is een van de populairste isolatiematerialen voor in de kruipruimte. Het heeft een uitstekende isolerende eigenschap en een hoge isolatiewaarde. Het wordt als schuim aangebracht in de kruipruimte en kan gemakkelijk in lastig bereikbare ruimtes worden gespoten.

PIR

PIR is een vergelijkbaar materiaal met pur-schuim. PIR heeft alleen een andere samenstelling. PIR is licht van gewicht en biedt een goede thermische isolatie. PIR wordt vaak gebruikt vanwege zijn sterkte en vochtbestendigheid.

Glaswol en steenwol

Zowel glaswol als steenwol staan bekend als traditionele isolatiematerialen met thermische en geluidsabsorberende eigenschappen. Deze isolatiematerialen worden vaak in rollen of dekens tussen de balken van de kruipruimte geplaatst.

EPS-parels

EPS-parels zijn licht, bolvormige korrels die een goede isolatie in de kruipruimte bieden. EPS-parels worden meestal in de kruipruimte gestort en vormen hierdoor een isolatielaag die zowel thermische als vochtwerende eigenschappen heeft.

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn geschikt voor de bovenzijde van de kruipruimte. De platen kunnen bestaan uit XPS of EPS. De platen bieden een effectieve thermische isolatie.

Isolatie schelpen

Het is ook mogelijk om je kruipruimte te laten isoleren met zogenoemde schelpen. Schelpen worden gewonnen uit schaaldieren en vormen een natuurlijk isolatiemateriaal. Ze hebben vochtwerende eigenschappen en zijn ook nog eens milieuvriendelijk.

Benieuwd naar de kosten van de verschillende soorten isolatiematerialen? Op Isolatie.website vind je meer informatie over de kosten.